dijous, 13 de novembre del 2014

Recursos de formació

Recursos TIC

 • IOC (Institut Obert de Catalunya) .-
 En aquest conjunt de links podeu trobar tot el material de lliure distribució per treballar els continguts dels Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior impartits per l´Institut Obert de Catalunya dependent del Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya.
 Recursos d'aprenentatge dels Cicles

CFGS Prevenció de Riscos Professionals CFGS PRL

CFGM Sistemes Informàtics i Xarxes  CFGM SIX/ESI

CFGS Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa CFGS ASI/ASX

CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma CFGS DAI/DAM
 • UOC (Màster de Programari Lliure)
La UOC o Universitat Oberta de Catalunya també ofereix alguns materials de lliure distribució. Dins del camp de les TICs podeu trobar el segúent Máster amb materials molt i molt interessants i útils.
 • CISCO (CCNA Discovery i CCNA Exploration) 
L'empresa CISCO es dedica a la fabricació i venda de dispositius de xarxa (hubs, bridges, switchs, routers). També ofereix formació en els seus productes i disposa d´una acadèmia de formació pròpia, la CISCO Networking Academy
Es poden trobar els curriculums i alguns materials en la web de l'Universitat Emiliano Zapata.  
 • Materials LINUX del Professor Ramon López 
En Ramon ha estat un dels meus professors dels darrers anys. N´he après molt en els seus cursos impartits a l´IMPEM (Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró). La seva pàgina està plena dels seus materials formatius entorn al món LINUX. Una veritable joia d'un expert, apassionat de les TICs, del programari lliure i un gran professor.
 Profe Ramon
 • Materials XTEC - Departament d'Educació
En aquest lloc podeu trobar els materials creats des del Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya per la formació del professorat de primària i secundària. La temàtica és variada però es centra en l´aplicació de les TICs a l'ensenyament.
Materials formació professorat 
 • Materials MEC - Ministerio de Educación y Ciencia
En aquest lloc podeu trobar els materials creats pel  Ministerio de Educacion  per la formació del professorat de primària i secundària. La temàtica és variada però es centra en l´aplicació de les TICs a l'ensenyament.
  Materials MEC Formació de professorat 
  • BIOROM Ayudas al aprendizaje de bioquímica, biotecnología y biología molecular    
  Un material publicat pel SEBBM (Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular) mprescindible per estudiar biología, genètica, bioquímica i biologia molecular a nivell de batxillerat i universitat. Incorpora apunts, models moleculars, imatges. Impressionant!
  BIOROM
  • MIT (Massachusetts Institute of Technology)  Open Course Ware
  Cursos de lliure accès d´aquesta universitat de diferents matèries. Incorporen classes en video, audio, apunts de les classes, exercicis i les seves solucions. També disposen d'una aula virtual d'intercanvi entre estudiants i tutors.
  MIT Open Course Ware 
  •  MiríadaX
  Pàgina web i alhora xarxa social que permet la realització de cursos a distància de diferents matèries. Els cursos són oferts per difeents Universtitats.
  MiríadaX 

  Documentals

  • Conjunt de documentals sobre ciència i naturalesa de la BBC publicats via Youtube (en anglès)
  Documentals Evolució BBC en anglès


  Programari

  Dropboox 
  Softcatalà 
  Adrive 
  Portable Apps 
  Celestia 
  VirtualBox  
  Stellarium
  SO Linux Ubuntu 
  SO Linux Debian 
  Distribucions Linux